Al mes d'abril, vaig tenir l'ocasió d'anar al meu primer tast de vins. Va ser al Petit Celler, una enoteca amb una gran quantitat de vins de tot arreu, on vàrem ser molt ben acollits.
El motiu pel qual no he publicat aquest article abans és que vaig voler escriure sobre la meva iniciació a la cata de vins (de la mà de la magnífica Raquel Latre) amb l'inici de la vida dels mateixos: la verema.
El Somontano és una zona del Pre-Pirineu aragonès on s'hi cultiven diferents variants de raïm degut a una varietat de micro-climes de la zona. Això permet que els vins que s'hi fan també presentin una ampla varietat de característiques que els poden fer ben diferents uns dels altres.
En els darrers anys, han aprofitat la cultura de vi i la producció que s'hi fa per fomentar l'enoturisme a la zona, de forma que poden diversificar la seva activitat econòmica.
Enate
Aquest és un vi blanc de la varietat Chardonnay, el raïm més conreat al Somontano, ja que representa el 50 % de la producció de raïm de la zona.
És un vi jove, amb baixa acidesa i aromes de fruita. El color té una tonalitat entre groc clar i verdosa. Un vi fresc i refrescant.
Viñas del Vero
Vi blanc de la varietat Gewürztraminer (segona varietat de raïm blanc produïda a la zona), que dóna un vi amb matissos florals.
Un vi de tonalitats groc verdoses, amb aromes florals i un gust que recorda a roses i litxis.
Alquézar
Va ser el rosat de la tarda.
Es va destacar la versatilitat d'aquest vi, ja que va bé amb carns, xocolata, tapes, dolços... Té un punt gasós i un aroma i gust que recorden molt les llaminadures. És un dels vins del Somontano més venuts.
Antiqua
Vi negre amb molt de cos fet amb Garnatxa.
És astringent al paladar i amb aromes a fusta, concretament el roure francès on ha estat madurant.
Sers
Vi de varietat Parraleta.
El gust i l'aroma recordaven la fusta.
Per acabar la vetllada, ens van servir una sèrie d'embotits i formatges de la zona per acompanyar els vins que havíem tastat.
Va ser una tarda inoblidable!!!!
El motiu pel qual no he publicat aquest article abans és que vaig voler escriure sobre la meva iniciació a la cata de vins (de la mà de la magnífica Raquel Latre) amb l'inici de la vida dels mateixos: la verema.
El Somontano és una zona del Pre-Pirineu aragonès on s'hi cultiven diferents variants de raïm degut a una varietat de micro-climes de la zona. Això permet que els vins que s'hi fan també presentin una ampla varietat de característiques que els poden fer ben diferents uns dels altres.
En els darrers anys, han aprofitat la cultura de vi i la producció que s'hi fa per fomentar l'enoturisme a la zona, de forma que poden diversificar la seva activitat econòmica.
Enate
Aquest és un vi blanc de la varietat Chardonnay, el raïm més conreat al Somontano, ja que representa el 50 % de la producció de raïm de la zona.
És un vi jove, amb baixa acidesa i aromes de fruita. El color té una tonalitat entre groc clar i verdosa. Un vi fresc i refrescant.
Viñas del Vero
Vi blanc de la varietat Gewürztraminer (segona varietat de raïm blanc produïda a la zona), que dóna un vi amb matissos florals.
Un vi de tonalitats groc verdoses, amb aromes florals i un gust que recorda a roses i litxis.
Alquézar
Va ser el rosat de la tarda.
Es va destacar la versatilitat d'aquest vi, ja que va bé amb carns, xocolata, tapes, dolços... Té un punt gasós i un aroma i gust que recorden molt les llaminadures. És un dels vins del Somontano més venuts.
Antiqua
Vi negre amb molt de cos fet amb Garnatxa.
És astringent al paladar i amb aromes a fusta, concretament el roure francès on ha estat madurant.
Sers
Vi de varietat Parraleta.
El gust i l'aroma recordaven la fusta.
Per acabar la vetllada, ens van servir una sèrie d'embotits i formatges de la zona per acompanyar els vins que havíem tastat.
Va ser una tarda inoblidable!!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada