Els polvorons són un producte típìc de Nadal a Espanya. Entren dins
els productes que a qui no els coneixen els xoca, doncs sobta que un
dolç tingui entre els seus ingredients més importants el llard de porc.
Us presento unes quantes receptes per a fer a casa aquest Nadal.
Polvorons d'ametlla
Posar al forn a foc baix 500 gr de farina. Remoure sovint. Quan estigui lleugerament rossa, deixar refredat. Barrejar 400 gr de farina cuita (passada pel colador) amb 8 cullerades de ametlla molta, 200 gr de llard de porc i 200 gr de sucre llustre. Amassar. Estirar la massa fins que tingui 1 centímetre de gruix i tallar petits discos. Fornejar a foc mig i fins que estiguin rossos. Posar sucre llustre per sobre quan estiguin freds.
Polvorons de coco
Posar al forn a foc baix 500 gr de farina. Remoure sovint. Quan estigui lleugerament rossa, deixar refredat. Barrejar 400 gr de farina cuita (passada pel colador) amb 8 cullerades de coco ratllat, 200 gr de llard de porc i 200 gr de sucre llustre. Amassar. Estirar la massa fins que tingui 1 centímetre de gruix i tallar petits discos. Fornejar a foc mig i fins que estiguin rossos. Posar sucre llustre per sobre quan estiguin freds.
Polvorons de canyella
Posar al forn a foc baix 500 gr de farina. Remoure sovint. Quan estigui lleugerament rossa, deixar refredat. Barrejar 400 gr de farina cuita (passada pel colador) amb 6 culleradetes petites de canyella molta, 200 gr de llard de porc i 200 gr de sucre llustre. Amassar. Estirar la massa fins que tingui 1 centímetre de gruix i tallar petits discos. Fornejar a foc mig i fins que estiguin rossos. Posar sucre llustre per sobre quan estiguin freds.
Polvorons de xocolata
Posar al forn a foc baix 500 gr de farina. Remoure sovint. Quan estigui lleugerament rossa, deixar refredat. Barrejar 400 gr de farina cuita (passada pel colador) amb 8 cullerades de cacau en pols, 200 gr de llard de porc i 200 gr de sucre llustre. Amassar. Estirar la massa fins que tingui 1 centímetre de gruix i tallar petits discos. Fornejar a foc mig i fins que estiguin rossos. Posar sucre llustre per sobre quan estiguin freds.
Us presento unes quantes receptes per a fer a casa aquest Nadal.
Polvorons d'ametlla
Posar al forn a foc baix 500 gr de farina. Remoure sovint. Quan estigui lleugerament rossa, deixar refredat. Barrejar 400 gr de farina cuita (passada pel colador) amb 8 cullerades de ametlla molta, 200 gr de llard de porc i 200 gr de sucre llustre. Amassar. Estirar la massa fins que tingui 1 centímetre de gruix i tallar petits discos. Fornejar a foc mig i fins que estiguin rossos. Posar sucre llustre per sobre quan estiguin freds.
Polvorons de coco
Posar al forn a foc baix 500 gr de farina. Remoure sovint. Quan estigui lleugerament rossa, deixar refredat. Barrejar 400 gr de farina cuita (passada pel colador) amb 8 cullerades de coco ratllat, 200 gr de llard de porc i 200 gr de sucre llustre. Amassar. Estirar la massa fins que tingui 1 centímetre de gruix i tallar petits discos. Fornejar a foc mig i fins que estiguin rossos. Posar sucre llustre per sobre quan estiguin freds.
Polvorons de canyella
Posar al forn a foc baix 500 gr de farina. Remoure sovint. Quan estigui lleugerament rossa, deixar refredat. Barrejar 400 gr de farina cuita (passada pel colador) amb 6 culleradetes petites de canyella molta, 200 gr de llard de porc i 200 gr de sucre llustre. Amassar. Estirar la massa fins que tingui 1 centímetre de gruix i tallar petits discos. Fornejar a foc mig i fins que estiguin rossos. Posar sucre llustre per sobre quan estiguin freds.
Polvorons de xocolata
Posar al forn a foc baix 500 gr de farina. Remoure sovint. Quan estigui lleugerament rossa, deixar refredat. Barrejar 400 gr de farina cuita (passada pel colador) amb 8 cullerades de cacau en pols, 200 gr de llard de porc i 200 gr de sucre llustre. Amassar. Estirar la massa fins que tingui 1 centímetre de gruix i tallar petits discos. Fornejar a foc mig i fins que estiguin rossos. Posar sucre llustre per sobre quan estiguin freds.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada