A més dels exhibidors i de les ponències, un
dels aspectes que s’ha de destacar del Barcelona Degusta és el raconet que
van fer per a la iniciativa social. Eren poquetes les entitats que hi havia,
però van mostrar el que fan relacionat amb el menjar.
Intermon
Oxfam va portar una mostra dels productes de comerç just amb els que
treballa des de fa anys, potenciant el desenvolupament de les zones on es
produeixen.
Per la seva part, la Fundación Theodora hi era present amb unes
galetes solidàries, la venda de les quals servien per finançar els seus
projectes per atendre infants a l’hospital.
Acció contra la Fam era amb
el seu programa Restaurantes
contra el Hambre, una iniciativa en la que els restaurants que hi
participen tenen a les seves cartes uns plats dels quals una part del seu preu
va a parar a projectes de reducció de la desnutrició.
En la mateixa línia, Nutrició sense Fronteres presentava
Hotels
contra la Pobresa, una campanya per la qual es recullen els excedents dels
restaurants dels hotels de Barcelona i es reparteixen per entitats socials.
I, per últim, Yamuna,
una petita ONG que treballa per al desenvolupament de comunitats de Madagascar.
Hi tenien melmelades de diferents fruites aromatitzades amb vainilla de la gran
illa, així con les faves per a emprar-les en cuina. Val a dir que no havia vist
faves de vainilla tan grans.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada