30 de maig 2018

Restaurant Batecs

Dins dels actes del "Molins de Rei B de Gust" hi havia la possibilitat de menjar nenús especialment dissenyats per l'esdeveniment en alguns restaurants de Molins de Rei.

Vaig tenir la sort de ser convidat a tastar la cuina del "Batecs" (Passeig del Terraplé, 35 - Molins de Rei, Barcelona) un petit local que mereix la pena conèixer. La seva cuina es basa en la tradició i els productes del Parc Agrari del Llobregat.

Primer, van servir un aperitiu consistent en un Salmorejo saborós i cremós però gens fort.


Acte seguit, van venir unes cloïsses amb verduretes del Parc Agrari que... per tocar el cel!!! Tot estava en el seu punt just de cocció i la salsa vasca que hi havia ho unia en una magnífica simfonia. Vaig deixar net el plat: el pa hi va ajudar.


Després, un arròs melós de cap i pota i gamba vermella magnífic. Amb un puntet de mantega per a donar-li untuositat. La gamba, cuita amb la temperatura que desprenia l'arròs.


El Pota Blava rostit amb fruita seca i vi ranci recordava gustos tradicionals. És un plat de festa major. 


I les postres... ohh!! Una esponja lleugeríssima de crema catalana (amb molt de gust) que cobria un gelat refrescant de mandarina sobre un crumble.


Per acompanyar-ho tot, vaig escollir un Petit Caus Blanc, de Can Ràfols dels Caus, un molt bon vi que netejava bé el paladar sense deixar sensació d'astringència.


En fi, el Batecs es troba a 30 minuts del centre de Barcelona agafant el Rodalies, per tant, és una opció recomenable per a qui hi visqui a la Ciutat Comtal o hi estigui un temps. Només voldria acabar amb una frase: he menjat igual que en restaurants dels anomenats "Estrella Michelin però sense estrella".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada