12 de gen. 2019

Molí de Rafelet (1)

Un cop tastats els arrossos del Molí de Rafelet, no queda dubte que el Delta de l'Ebre és una zona on es produeixen uns magnífics productes. En aquest cas, l'arròs. Gràcies a la Sandra Gallart (una fan d'aquesta marca) he pogut cuinar unes receptes que, amb els arrossos que hi tenia, han sortit de meravella, per haver comptat amb una matèria prima de partida de primera.


























Una de les varietats que vaig cuinar va ser el Marisma, un arròs força vesràtil ja que serveix per arrossos caldosos, melosos i risottos. També en podeu fer arròs sec, que us sortirà bé. Així com el tradicional arròs amb llet.


Amb ell vaig fer unes receptes:



Fregir una ceba tendra mitjana i un pebrot verd petit tallats ben petits en una mica d'oli. Quan estiguin fregits, afegir un gra d'all tallat ben petit, una cullerada de julivert i 100 grams de pollastre tallat a tires fines. Després afegir dos gots d'arròs. Remenar. Afegir mig got de vi blanc. Quan s'hagi reduït afegir uns pèssols i afegir un got de suc (de Fricandó o de guisat) i sis d'aigua. Controlar el nivell de sal.



Fregir una ceba tendra mitjana i un pebrot verd petit tallats ben petits en una mica d'oli. Quan estiguin fregits, afegir un gra d'all tallat ben petit, una cullerada de julivert i 100 grams de vedella tallada a tires fines. Després afegir mitja culleradeta de pebre vermell i dos gots d'arròs. Remenar. Afegir mig got de vi blanc. Quan s'hagi reduït afegir un grapat de pèssols i unes gírgoles tallades a trossos i afegir una mica d'aigua. Afegir aigua de mica en mica. Controlar el nivell de sal. Quan l'arròs estigui cuit, afegir una cullerada de mantega i tres de formatge parmesà ratllat.

L'arròs bomba és el gran arròs per les preparacions d'arròs sec, doncs absorveix molt el gust del brou en què es cou.


Amb el bomba vaig fer un...



En quatre cullerades d'oli fregir una ceba tendra mitjana tallada ben petita. Després, afegir un pebrot verd mitjà i un pebrot vermell petit tallats a dauets i un gra d'all picat amb una cullerada de julivert. Quan tot estigui fregit, afegir una sípia tallada petita, una culleradeta de pebre vermell i cuatre cullerades de tomàquet triturat. Quan el tomàquet hagi perdut l'aigua, afegir mig got de vi blanc. En evaporar-se, afegir 5 tassetes de cafè d'arròs i remoure. Afegir el doble de brou de peix que d'arròs i uns brins de safrà. Després de dos minuts bollint provar de sal. Quan l'arròs estigui gairebé fet, afegir uns 30 musclos sense closca i gambes o llagostins pelats. Deixar fins que el brou s'evapori.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada