9 de juny 2014

"De Tapes per Barcelona" 2014 - 8a edició

Ja ha passat el primer cap de setmana de la 8a edició del "De tapes per Barcelona" i la primera sensació és que el nivell d'aquesta edició és molt alt.



Òbviament, no ha donat temps a tastar-les totes, però de les que semblaven més interessants:

1) Causa Limeña - Tanta (c. Còrsega, 235): excel·lent tapa i una de les candidates a ser guanyadora d'algun premi. S'ha sabut condensar en un plat en miniatura una recepta tradicional del Perú. És una de les imperdibles d'aquesta edició.

2) Bocata de calamars - Cèntric (c. de les Ramalleres, 27): de la simplicitat en fan art. Un pa de tinta de calamar és el continent d'uns calamars a l'andalusa tendres i gens greixosos i una maionesa de llima molt refrescant. Mereix quedar en bon lloc.





3) Milfulls d'albergínia amb bacallà i pilpil d'espinacs - Marzán Bodegón del Norte (c. València, 207): quan aquest restaurant fa una tapa amb bacallà, és sublim. És una tapa molt equilibrada i de les més generoses.

4) Pà de formatge amb Tataki de Picanha trufada - Cafetarium (c. Tallers, 76): una sorpresa trobar-se plats tan brasilers com el pà de formatge (pão de queijo) i la Picanha amb una preparació tan diferent: pà d'entrepà i a la japonesa, respectivament.

5) Mini-hamburguesa amb ceba caramelitzada i formatge de cabra - Taverna del Bisbe (Av. Catedral, 6-8): un dels clàssics en aquesta ruta de tapes, "La taverna del bisbe", participa amb una tapa molt bona, però de la que ja hi ha hagut un excés en aquests anys: la mini-hamburguesa.

6) Barqueta de gambes en mar roig - Alsur Cafè - Palau (c. Sant Pere més Alt, 4): bona tapa, però no prou contundent com per a ser una de les guanyadores.

7) La diosa navarrica - Telefèric (Pl. Letamendi, 27): ha estat la gran decepció de l'edició. El "Telefèric" és un restaurant amb reputació, però trobar-se una Gyoja plana sobre la salsa, gens semblant a la foto promocional... Això sí, molt bon gust.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada