10 de febr. 2016

La part social de Barcelona Degusta



A més dels exhibidors i de les ponències, un dels aspectes que s’ha de destacar del Barcelona Degusta és el raconet que van fer per a la iniciativa social. Eren poquetes les entitats que hi havia, però van mostrar el que fan relacionat amb el menjar.
  

Intermon Oxfam va portar una mostra dels productes de comerç just amb els que treballa des de fa anys, potenciant el desenvolupament de les zones on es produeixen.




Per la seva part, la Fundación Theodora hi era present amb unes galetes solidàries, la venda de les quals servien per finançar els seus projectes per atendre infants a l’hospital.




Acció contra la Fam era amb el seu programa Restaurantes contra el Hambre, una iniciativa en la que els restaurants que hi participen tenen a les seves cartes uns plats dels quals una part del seu preu va a parar a projectes de reducció de la desnutrició.




En la mateixa línia, Nutrició sense Fronteres presentava Hotels contra la Pobresa, una campanya per la qual es recullen els excedents dels restaurants dels hotels de Barcelona i es reparteixen per entitats socials.




I, per últim, Yamuna, una petita ONG que treballa per al desenvolupament de comunitats de Madagascar. Hi tenien melmelades de diferents fruites aromatitzades amb vainilla de la gran illa, així con les faves per a emprar-les en cuina. Val a dir que no havia vist faves de vainilla tan grans.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada