2 d’oct. 2017

Visita al Mas Les Basses de Manlleu

En Josep Capdevila és el propietari del Mas Les Basses, una granja que és de la família des del 1947, encara que els Capdevila porten més anys al sector ramader.






És un lloc de criança de boví pel menjar. Encara que tenen algunes vaques frisones (les lleteres), les races que hi predominen són la bruna dels Pirineus i l'Angus.








Es tracta d'una carn de qualitat, ja que les vaques s'alimenten de pinso ecològic i de ferratge que conreen a la pròpia granja: les vaques mengen del que ha crescut a pocs metres d'elles. 







D'entre les plantes que mengen estan el lli i el girasol, que conformen un suplement d'hidrats de carboni i greixos en la dieta de les vaques.






En 2009 decideixen innovar. Com que són una explotació petita i no és competitiva per al mercat ordinari. Així doncs, van decidir vendre la carn de les seves vaques al consumidor final, habilitant un espai com a botiga. 









A més de la pròpia carn i ous de les seves gallines, venen carns d'altres ramaders de la zona, potenciant, així, el consum de proximitat.




El 80% de les seves vendes prové de Manlleu i altres localitats del Voltreganès.


Es va parlar d'un tema polèmic: el repòs de la carn. Actualment es parla meravelles de carn madurada molts mesos. En Josep considera que una bona carn només necessita reposar entre 15 dies i 3 setmanes.


La visita la vàrem acabar amb menjar, doncs en Josep i la família ens van preparar una barbacoa de bulls i costella prèviament cuinada a baixa temperatura que va fer saltar llàgrimes d'emoció.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada