24 d’abr. 2019

Cuina de Mali a La Boqueria

"Els dilluns de La Boqueria" és una iniciativa del mercat de La Boqueria (obviament) per apropar paradistes i consumidors mostrant el que s'hi pot trobar a mercat i les seves possibilitats a la cuina.
L'inici es va fer amb en Keita Mady, un pagès que porta a la plaça de Sant Galdric (on són les parades de pagesos i pageses) el que conrea al Parc Agrari del Baix Llobregat.



A més de productes molt quotidians a qualsevol cuina catalana, en Keita ofereix productes de les cuines asiàtiques i africanes conreades per ell mateix... el que es coneix com Km. 0.



Per mostrar les possibilitats culinàries d'un producte consumit al seu Mali natal, en Keita, junt amb la Laia (la seva dona, que ens va fer aportacions molt valuoses dels productes des del punt de vista biològic) ens varen cuinar una okra refogada amb ceba...



... i un Maffe Tiga, un deliciós pollastre amb okra cuit en salsa de cacahuet.





Val molt la pena atrevir-se a tastar l'okra, vencent la reticència que pot causar la generació d'una substància bavosa (per ser rica en mucil·lags). Un producte molt consumit a l'Àfrica (i a països d'Àsia i Amèrica) amb beneficis per a les persones amb diabetis.



I visiteu en Keita a les parades de pagès de La Boqueria (a la Pl. Sant Galdric), doncs anirà oferint productes que ens són exòtics però cultivats molt a prop de casa.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada