Fa uns mesos vaig
escriure un article sobre la perillosa associació entre gastronomia i menjar ràpid. El motiu és que al programa de Top Chef hi apareixia, per segona edició
consecutiva, McDonald’s… Em preguntava per què l’alta cuina es prestava a
deixar-li l’etiqueta a una cadena coneguda per fer un tipus de menjar que no té
fama de saludable.
I ho han tornat a fer.
Aquest cop, en Dani García (per tercer cop, si no m’equivoco) i en Ramón Freixa
participen d’una campanya on han creat unes hamburgueses altament perilloses…
Per què ho dic??? Mireu les hamburgueses dels xefs:
La d’en Dani García
i la d’en Ramon Freixa
Com veureu, des del
punt de vista calòric, les dels xefs superen la CBO, però no la Grand Big Mac
Chicken:
- Grand Big Mac
Chicken: 844 kcal
- Grand McExtreme
Ramon Freixa: 762 kcal
- Grand McExtreme Dani
García: 718 kcal
- CBO: 650 kcal
Totes superen el 32%
de calories diaries recomenades… o sigui, que et menges una sola al dia i ja
pots estar menjant enciam sense amanir per no passar-te.
Però el més
escandalós, per a mi, és en l’apartat de greixos saturats:
- Grand McExtreme
Ramon Freixa: 19 g (95% de la quantitat
recomenada en un dia)
- Grand McExtreme Dani
García: 16 g (80% de la quantitat recomenada en un dia)
- Grand Big Mac
Chicken: 9 g (45% de la quantitat
recomenada en un dia)
- CBO: 8 g (38% de la
quantitat recomenada en un dia)
Unes autèntiques
bombes per la salut cardiovascular.
Com pot ser que les
hamburgueses dels dos xefs superin el
80% de greixos saturats que es poden menjar en un dia? Les hamburgueses
dels xefs són les més perjudicials.
Què fa l’alta cuina?
Què fa produint
aliments extremadament nocius per a qui els menja?
Per què?
Això hauria de ser
motiu de reflexió a l’alta cuina.
Vergonyòs és poc... Com a xefs, haurien de fer difusió d'una alimentació i, en conseqüència, d'un estil de vida saludable, i no vendre's per participar en aquest tipus de campanyes... En fi, qui paga mana, és trist però és així.
ResponEliminaBona reflexió!
Gràcies per la teva opinió Debora...
EliminaSí, amb unes cultures gastronòmiques com les que hi ha a la Maediterrània s'ha de fer més d'una reflexió a l'hora de participar en la promoció de lloc on menjar no gaire bé.