7 de set. 2017

Parabéns, Brasil!

Avui, 7 de setembre, és el dia del Brasil, el dia en què celebren la seva independència.

I des de Beatus Ille, no podem recordar la gent brasilera d'una altra forma que amb una mostra de la seva gastronomia, que la podeu fer a casa.

Per començar, uns "salgadinhos", una forma brasilera de començar un àpat:

Almofadinhas


Fer un puré de patates espés i deixar-lo refredar. Quan estigui fred, fer discos petits amb el puré. Entre dos discs posar pollastre (un pit de pollastre bollit desfilat, fregit amb un tomaquet petit ratllat i una ceba petita tallada ben petita) i tancar. Passar el producte per farina, ou i pa ratllat i fregir.


Parlant de gastronomia brasilera, no podria deixar de parlar de la Feijoada:
 

En una olla posar 400 g de fessol negre remullat la nit anterior, 250 g de xoriç en rodanxes, 250 g de cansalada fumada en talls, 250 g de costella de porc tallada, 2 fulles de llorer, sal i pebre negre. Cobrir tot amb aigua. Quan els fessols estiguin gairebé cuits, afegir 1 got de suc de taronja, un quart de col tallada ben fina i una ceba gran i mitja cabeça d'alls tallades ben petites i fregides en una mica d'oli. Deixar reduir. Servir amb arrós i taronja.

Un dels grans dolços brasilers, i amb el que podem acabar l'àpat, és el Brigadeiro:


Barrejar una llauna gran de llet condensada amb tres cullerades de cacau en pols. Posar a calentar a foc lent sense parar de moure. Quan la barreja hagi espessat i estigui a punt de bollir, posar en un plat. Deixar refredar. Després fer boles i passar-les per fideus de xocolata.

Òbviament, per què no acompanyar el menjar amb una Caipirinha?


En un got, esclafar amb una mà de morter una llima tallada en vuit trossos i tres culleradetes de sucre. Acte seguit, afegir mig got de gel en trossos petits i 50 ml de cachaça. Remoure. Acabar d'omplir el got amb refresc de llima.

Animeu-vos a posar el Brasil a la vostra taula!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada