16 de set. 2017

¡Viva México!

"El Grito de Dolores" es considera el moment en què comença la independència de Mèxic. I com que va ser un 16 de setembre, avui se celebra el dia gran mexicà.

No és aquest l'espai per parlar de la història, doncs hi ha llibres, webs i blogs que ho fan millor, però aquí, no podem deixar de recordar Mèxic amb unes quantes receptes.


Frijoles negros refritos


En una mica d'oli fregir mitja ceba gran, un pebrot verd i un gra d'all tallats ben petits. Quan estigui fregit, afegir 300 g de mongetes negres cuites. Remenar mentre s'aixafen les mongetes. Als deu minuts, afegir mig got d'aigua de bollir les mongetes, sal, pebre negre, una culleradeta de comí i una altra culleradeta de pebre vermell picant. Quan l'aigua s'hagi evaporat, servir posat formatge ratllat per sobre.


Fajitas
 

Fregir un pit de pollastre tallat en tires fines amb una mica d'oli. Després, afegir una ceba grossa, un pebrot verd gran i un pebrot vermell gran tallats a tires fines. Quan estiguin cuits, afegir una cullerada gran de pebre vermell picant, una petita de pebre negre, una petita de comí, una petita de cardamom, una petita de coriandre, mitja petita de gingebre i sal. Acte seguit, afegir mig got d'aigua. Quan estigui l'aigua reduïda, afegir salsa de tomàquet espessa, feta amb ceba (una mitjana) i tomàquet (400 g). Farcir les "tortillas" amb aquest preparat i enrotllar.


Orxata mexicana


Rentar un got d'arrós. Seguidament barrejar l'arrós, amb un got de sucre, una branca de canyella i quatre gots d'aigua calenta. Esperar un mínim de 5 hores. Triturar i colar. Beure ben fred.

La saborosa cuina mexicana és al vostre abast.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada