10 d’oct. 2017

Presentació del Mercat de Mercats 2017 al Mercat del Ninot

El Mercat del Ninot és un dels mercats de Barcelona que més recentment ha tornat a obrir després d'unes reformes.

Amb la nova etapa, també s'ha inaugurat una aula de cuina, on divendres 6 es va presentar el Mercat de Mercats d'aquest any. I com la setmana passada, l'ou va ser l'excusa per a una activitat on vàrem ser uns quants gastroblocaires.

La tarda la va iniciar en Jordi Domènech, qui va ser el presentador que va anar guiant les presentacions d'en Xavi Frauca i en Joan Gurgí.

En Xavi Frauca (d'Ous de Calaf) ens va parlar sobre els ous. Qui diria que un producte té tans matissos. Primer, per la diferència que existeix entre els diferents animals, doncs l'enorme ou d'esttuç és un gegant al comparar-lo amb el petit ou de guatlla. Clar que els animals són ben diferents, si no, pobre guatlla... No sabia coses com que la millor època per als ous era la primavera; o que totes les gallines fan ous amb dos rovells: és el segon ou que ponen en la seva vida. Va trencar mites com el que els ous blancs i els rossos eren diferents nutricionalment. El color dels ous depèn del color de la gallina, i el que fa que un ou sigui més nutritiu que un altre és l'alimentació. Em va encantar una frase que diu molt sobre la qualitat dels seus productes "El millor magatzem, són les gallines".



I amb el Joan Gurgí (el xef de l'Aula Gastronòmica del Mercat del Ninot) va arribar el moment de cuinar. Vàrem fer tots els assistents un ou poché amb ceps i cruixent de peus de porc (no m'havia quedat mai un plat tan bonic)...










... i ell va cuinar un ou d'estruç ferrat amb sobrasada, mel i romaní.



























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada