4 d’oct. 2018

Fira dels Porrons d'Abrera

Cada cop que em conviden a un esdeveniment, em fa il.lusió. Vet, sóc així... Però si l'esdeveniment és nou aquesta il.lusió augmenta. 

Llavors, us podeu imaginar que rebre la invitació per anar a la primera edició de la Fira dels Porrons d'Abrera em va alegrar, i molt.




Aquesta petita ciutat del Baix Llobregat va voler recordar el punt de trobada que va ser durant anys, ja que era el lloc on s'aturaven els pagesos de la comarca (i d'altres veïnes) quan anaven a vendre la seva producció al Mercat del Born de Barcelona. Acostumaven a aturar-se a una sèrie de tavernes del carrer del Rebato que competien per oferir el millor producte. A la porta dels locals hi havia uns porrons enormes dels que es podia beure gratis el que es podia. I a l'aixecar-los ja feien prou exercici...




El cas és que la Fira dels Porrons vol ser un punt que recordi la gastronomia d'Abrera, com bé va fer la Itxaso Elosegui cuinant un arròs amb butifarra i sípia.



Els assistents vàrem poder tastar una sèrie de platillos amb receptes tradicionals com el Fricandó de vedella o l'arròs amb conill elaborats per restaurants de la zona.





Per rematar, unes delicioses postres de la pastisseria Duch tot un referent de la ciutat.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada