28 de gen. 2019

Prèvia Fira Candelera 2019

Vaig conèixer què era la Coradella l'any passat, quan els lectors de la revista Cuina la van escollir com a plat favorit dels catalans pel 2018.

Un plat difícil per a molts, doncs es compon de menuts (cor, sang, fetge...) de xai. Plat típic de gent del camp i traginers ha esdevingut un símbol de Molins de Rei. Fins el punt que aquest any és l'estrella de la Fira de la Candelera.


A la presentació, en Marc Morro (del restaurant El Taller) ens la va fer, al Mercat de Molins de Rei, en versió Curàmpling (dumling de Coradella), de tres formes diferents: fregit...



... al vapor...



... i a la planxa.



La veritat és que és una magnífica forma d'iniciar-se en la Coradella per a qui en tingui més problemes.

Acte seguit, ens vàrem traslladar a la Sala Gòtica del Palau dels Requesens, on es va fer la presentació dels actes de la Candelera d'enguany.


Uns actes molt marcats per la gastronomia, doncs es pretèn donar a la vila d'un caràcter gastronòmic pel que està lluitant.



Es va destacar el fet de ser una fira de fires, on hi caben vàries, com la del Vi, que és la més antiga de Catalunya. Enguany, tindrà com a D.O. convidada, la D.O. Costers del Segre.



Per acabar la jornada, es van lliurar uns premis a la millor Coradella.

Com a recepta tradicional, la millor va ser la del restaurant El Tast.



El Pati de Molins va guanyar el premi a la recepta innovadora, amb una recepta de "Vieira amb Coradella i ceba caramelitzada"



I va haver-hi una menció especial per a la recepta del bar restaurant Diana.


El Tararot, va ser escollit com el vi de la D.O. Costers del Segre que millor maridava amb la Coradella, pel seu caràcter jove i afruitat.

Esteu tots i totes convidats a anar a Molins de Rei de l'1 al 3 de febrer!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada