2 de febr. 2020

El xef convidat: Romain Fornell

El marcat caràcter de La Boqueria queda ben palès enguany, que fan una celebració ben potent dels seus 180 anys. No 175 o 200, no... 180.
Entre els diferents esdeveniments que serviran per celebrar aquesta edat tan peculiar hi és "El Xef Convidat", un espai on reconeguts cuiners van al mercat  a fer una masterclass.

I la primera, va ser d'en Romain Fornell, un cuiner amb estrelles Michelin (el Caelis a Barcelona, per exemple) i que gestiona diferents projectes culinaris (com el renaixement de Casa Leopoldo o els germans petits del Caelis a l'hotel Ohla).


La seva masterclass va ser un homenatge a les verdures. Tots els plats que va cuinar van tenir com a eix central els elements vegetals. I amb perfum trufat, ja que la trufa va ser ben present en tots els plats.



Primer, una sopa de ceba homenatge a Paul Bocuse, ja que era una versió de la que va fer el mite dels fogons per a en Valéry Giscard D'Estaign.



Després, va venir una carxofa amb una salsa de mantega blanca trufada. Una meravella que respectava absolutament el gust de la verdura, gens amagat pel greix de la mantega.



El porro amb salsa verda que va venir després estava deliciós. Recordant els calçots, doncs estava escalivat, el porro tenia una textura suau i la dolçor estava equilibrada pel punt àcid de la salsa.


Personalment, la sorpresa va arribar amb el fals risotto d'api-rave. Fals risotto perquè no hi havia arròs: l'api-rave tallat ben petit era la base del plat. En Romain Fornell, va demostrar que era possible fer un risotto (encara que amb truc pel treball de tallar ben petita la verdura) en poc temps, ja que l'api-rave no triga tant com l'arròs en coure's.


Barrejant remolatxa crua amb cuita, ens va presentar un tartar de remolatxa molt bonic. I, vés, una forma amb la que podré menjar remolatxa sense gaire problema.


Per acabar, el meravellós pèssol llàgrima del Maresme va ser el protagonista, amb un plat on estava lleugerament cuit en un brou vegetal i cobert per un vel vegetal que li donava vistositat.



Mentre ens acabàvem els plats, en Romain Fornell va fer una defensa del producte de proximitat, de temporada i de la importància del mercat com agent on aconseguir bon material.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada