11 d’abr. 2018

Ruta del Bacallà 2018

Enguany s'ha celebrat (del 15 de març al 8 d'abril) una altra edició de la Ruta del Bacallà, un esdeveniment creat pel Gremi de Bacallaners de Catalunya amb la col·laboració de Damm.

Un bon grapat de restaurants i bacallaneries han ofert suggerents demostracions del que aquest peix pot oferir en la cuina.

Hi havia la possibilitat de fer un menú amb el bacallà com eix central, però vaig escollir anar a tastar alguns platets fets amb tant extraordinari peix. Acompanyat, sempre, de la Inèdit de Damm.

No van ser tots.

El primer platet que vaig tastar va ser el "Caneló de bacallà lacat amb crema de carxofes", del Pepa Tomate (Carrer Parlament, 35, Barcelona). Boníssim. Bacallà ben fet i gustós amb una crema amb gust elegant de carxofa. A més, jugant amb diferents textures.






Després, vaig tastar les "Croquetes de bacallà amb xilis sobre emulsió d'ajoarriero", del Catacroquet Bistrot (Carrer dels Almogàvers, 211, Barcelona), unes excel·lents croquetes, cruixents per fora i cremoses per dins, com ha de ser. L'ajoarriero vestia molt bé la croqueta quan s'untava.




La "Truita unilateral de bacallà", del Dos Pebrots (Carrer del Doctor Dou, 19, Barcelona) va ser un excel·lent final de ruta, molt ben executada i amb una presentació de fer-la a taula espectacular.


























A veure si el proper any puc fer la ruta sencera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada