20 de maig 2018

En Daniel Jordà i els Pans del Món

En Daniel Jordà, sense cap mena de dubte, és un alquimista del pa. Poques coses en aquest món se li resisteixen i moltes apareixen degut a les seves mans.


El lema que l'acompanya (Love is in the Bread) és simptomàtic del que causen les seves creacions. Unes creacions que han anat a parar a llocs com restaurants amb estrella Michelin. Fins a 15 restaurants amb estrella han comptat, o compten, amb el pa de Panes Creativos, la fleca de Daniel Jordà. La xerrada va servir per a explicar com va començar amb el seu projecte personal: agafava els dominicals dels diaris i trucava a l'inici de la setmana els restaurants que hi apareixien. Establert el contacte, els oferia un pa que anés bé amb la línia del restaurant i els feia un enviament de prova. Així, va començar a caminar amb Panes Creativos.


Al seu obrador es fan diferents pans del món, fruit de les diferents persones que hi arriben per aprendre al seu costat. Els que allí entren, tenen una petició per part de Jordà: ensenya'm a fer un pa d'on vius. Fruit d'això, van començar a fer el Babka, un deliciós pa d'origen jueu, de xocolata i canyella amb un plegat molt bonic. Es fa molt als Estats Units.


També fa un pa veneçolà que és típic del Nadal. Té, al seu interior, pernil dolç, olives i panses.


L'Okaido, la seva darrera creació, és un pa japonès, molt esponjós.


El Panetone és, per a en Daniel Jordà, el repte més difícil per a un forner, doncs és una preparació, a partir de massa mare, que té moltes hores de fermentació: fins a 3 dies, pot estar-se fermentant la massa.


Per últim, tornant a casa, ha fet una coca de xocolata amb la que vol recuperar el berenar tradicional de pa amb xocolata, però en una sola preparació. És un pa que té més del 100% d'hidratació.

Un munt de deliciosos pans!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada