16 de juny 2018

Arrels del Vi 2018

El 2018 queda com l'any en què "Arrels del Vi" té presència també a Barcelona.



Aquesta festa de la D.O. Empordà sempre s'ha celebrat en terres empordaneses. A Castelló d'Empúries es fa la celebració grossa. Però han decidit portar les meravelles vinícoles que hi fan fins Barcelona, per a que puguem tastar uns vins que no són habituals en restaurants de la ciutat comtal perquè sembla que la qualitat del local es mesuri amb el percentatge de "Rioja" i "Ribera del Duero" de la carta.




Un grup generós de cellers, al Palau de Mar de Barcelona, van exposar les seves produccions, per a ser tastades.
















La veritat és que es podia fer un tast molt ampli, de diferents varietats i cellers... Però, personalment, vaig optar per tastar una delícia empordanesa que m'encanta: la Garnatxa de l'Empordà.

És un vi dolç que serveix tant per aperitius com per acompanyaments de postres, fent que aquesta part d'un àpat també tingui el seu vi adequat. I la D.O. Empordà acull uns vins dolços extraordinaris.

D'aquests meravellosos vins, en voldria destacar tres que em van agradar especialment.

Un. el "Sol i Serena" de Cellers d'en Guilla , un vi que es deixa durant 3 anys en damajoanes a sol i serena en un primer procés que el fa una Garnatxa ideal per a l'aperitiu. Després, n'hi ha que passen a bota on esdevenen un vi per postres, passant a ser el "Garnatxa" que no vaig poder tastar.



El segon, el "Torre de Capmany Garnatxa" del celler Pere Guardiola, un vi que conserva una forma de fer de fa generacions i, per tant, uns aromes i punts que són els clàssics en la Garnatxa de l'Empordà.



I el "Sinols Garnatxa" d'Empordàlia... Era pura mel!!!! Dolç nèctar però gens embafador. Era molt fresc i lleuger. El que més de totes les Garnatxes que vaig tastar.



Per acompanyar els vins, productes importants de l'Empordà com les anxoves de l'Escala.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada