12 de gen. 2019

Molí de Rafalet (2)

< Prèvia


A més del Marisma i el Bomba, variants emprades en la cuina catalana tradicionalment, vaig tenir l'ocasió de cuinar amb el Carnaroli, una de les varietats d'arròs ideal per a fer risottos.


Òbviament, el que vaig cuinar va ser:

Risotto de musclos


Coure al vapor uns 24 musclos. Treure'ls la closca i colar l'aigua. Fregir mig una ceba tendra mitjana i un pebrot verd petit tallats ben petits en una mica d'oli. Quan estiguin fregits, afegir un gra d'all tallat ben petit i una cullerada de julivert. Després afegir dos gots d'arròs. Remenar. Afegir mig got de cervesa. Quan s'hagi reduït afegir uns brins de safrà, i l'aigua dels musclos, aigua o brou de peix poc a poc. Controlar el nivell de sal. Quan l'arròs estigui gairebé cuit, afegir els musclos i acabar-lo amb una cullerada de mascarpone.


Risotto verd i blanc


Fregir mig bulb de fonoll tallat a juliana, una ceba tendra mitjana i un pebrot verd petit tallats ben petits en una mica d'oli. Quan estiguin fregits, afegir un gra d'all tallat ben petit i una cullerada de julivert. Després afegir dos gots d'arròs. Remenar. Afegir mig got de cervesa. Quan s'hagi reduït afegir aigua o brou de verdures de mica en mica. Quan l'arròs estigui mig cuit, afegir uns espàrrecs tallats i una mica de bròquil. Controlar el nivell de sal. Quan l'arròs estigui cuit, afegir una cullerada de mascarpone.


Risotto dolç


En una olla posar a bollir quatre gots de llet amb una branca de canyella, una branca de vainilla i la pell d'una llimona (només la part groga). Quan comenci a bollir apagar. També, fer un almívar amb un got d'aigua i sis cullerades de sucre. En una paella, posar una mica de mantega i un got d'arròs. Després d'un minut, afegir la llet poc a poc, uns brins de safrà i remoure constantment. Quan l'arròs estigui gairebé cuit, es posa l'almívar. Acabar amb una mica de mantega i una cullerada de mascarpone, remenant en un bany maria invertit. Si queda massa espés, afegir una mica d'aigua freda fins tenir una textura cremosa. Se serveix fred.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada